Welkom 

Welkom op de website van Elckerlyc, basisschool voor freinetonderwijs. De school wordt gerekend tot het vernieuwingsonderwijs. Op Elckerlyc wordt gewerkt volgens de pedagogisch-didactische pedagoog en onderwijzer Celestin Freinet. We gaan uit van de belevingswereld van de kinderen. Onderwerpen of thema’s kunnen door de kinderen zelf worden ingebracht.
 

De school wordt formeel bestuurd door de Stichting Freinetschool Heiloo en maakt in de praktijk deel uit van de ISOB-scholengroep. Met ingang van 1 januari 2013 zijn bij de ISOB en de Stichting Freinetschool Heiloo het bestuur en het intern toezicht gescheiden. Beide stichtingen worden nu bestuurd door één College van Bestuur. Het College is benoemd door de Raad van Toezicht. Op de organisatie en het bestuur wordt toezicht gehouden door een Raad van Toezicht. 
Afbeeldingsresultaat voor ISOB

Kalender

  • 09 maart 2017 08:45 NEMO groep 4

naar de volledige kalender...

SchoolApp2 instructievideo

Nieuws

Voorleeswedstrijd Heiloo

groep 7/8A, 14 februari 2017
Groep 7/8 deed dit jaar weer mee met de nationale voorleeswedstrijd. Eerst werd in de twee groepen 7/8 gestreden om de beste voorlezer. Abel won en mocht gisteren bij de bibliotheek de Elckerlyc vertegenwoordigen. Hij las voor uit " altijd bijten de
lees meer...

Een kijkje in de keuken bij restaurant Johanna's hof

groep 2/3, 10 februari 2017
Travis, Feline, Roef,Yme en Epke gingen met de vader van Roef naar Johanna's hof. Ze mochten een kijkje nemen in de keuken en kregen ook nog een pannenkoek! De vader van Tom is de eigenaar daar en als grote verrassing was Tom er ook!
lees meer...

Limbodansen

groep 7/8B, 10 februari 2017
Na het liedje 'Limborock ' vertaald en gezongen te hebben, gingen we de uitdaging aan: limbodansen! Sara won het van de langere kinderen en Ana samen met Nailah van de minder lange kinderen.
lees meer...